Her şey ben yaşarken oldu, bunu bilsin insanlar
2020 8. kitabı
"Dilce susup bedence konuşulan bir çağda biliyorum kolay anlaşılmayacak" İsmet Özel, yaşayan bir efsane. Yıllar önce ders kitaplarında ismini duyduğum fakat hayatta olabileceği aklımın ucundan geçmeyen bir yazar, şair, aydın. Okul kitaplarında geçen şahıslar genellikle yaşamı sona erdikten sonra değeri anlaşılanlarla dolu olduğundan böyle bir önyargıya kapılmış olabilirim. Aslında kendisini ve bu kitabında geçen şiirleri kendi sesinden mükkemel bir şekilde seslendirdiği online mecralardan çok sıkı takip ediyordum. Bir şiiri yazarından dinlemek kadar keyifli ve önemli bir olay yoktur fikrimce. Şair'in kendi sesinden şiiri bir kez dinlediğinizde tonlamaları ve duraksayıp okumalarında bile o şiirde sizin okuyuşunuzda çıkaramadığınız binlerce anlamı seçip alıyorsunuz. Erbain arapça dilinde kırk anlamına gelir ve şair bu kitabında kırk yaşına kadar yazdığı şiirleri derlemiş. Eğer benim gibi bir cümlede takılıp kalıyor ve kitabı kapattıp uzun uzun ne anlatmış olabilir burda diye saatlerinizi veyahut günlerinizi veriyorsanız bu kitap şu ana kadar en uzun sürede biterebileceğiniz kitaplar arasına girebilir. Hem de 147 sayfayla. İsmet Özel hakkında sizlerinde kafasına takıldığı sözler, cümleler var ise bu gönderinin altına yazarak veya özelden beraber tahlil edebilir, fikirlerimizi paylaşabiliriz.
Erbainİsmet Özel · Çıdam Yayınları · 199011,6bin okunma