Bay C.nin tutamağı..
2020 43. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2020 14:31
Oldukça merak ederek ve istereyerek başladığım bir kitaptı. Ortalarına doğru beni biraz sıktı ama güzel bir kitaptı. Sanki böyle okurken Stefan Zweig'in Olağanüstü bir gece'sine benzettim. Açıkçası üzerine oldukça düşünülesi bir kitap. Dünyada insanın neden var olduğunu, amaçlarını, geliş sebebini, hayatta tutunma sebebini düşündüren. Çünkü aylak bir insan.. Hayata tutunma sebebini bulamamış, aramakta olan.. Çoğu insanın peşinde koştuğu o amaca zaten sahip olduğu için hayatta tutamağını başka yerlerde belki de doğru yerlerde aramaya çalışan biri.. Bir tutamağın insan hayatında yeri büyüktür.. İnsana yaşam sevinci veren, heyecanı veren, sabrı veren o tutamaktır. Yani o peşinde koştuğu amaçtır. Eğer bir amacınız olmasa hayat yaşanılası bir yer olmayı sizin için kaybeder.. Burada da Bay C. var işte. Onun hayat amacını arayışı, bulamayışı, başka yerlerde, başka insanlarda aramaya devam edişi.. Ayrıca insanın şu an var olan karakterindeki olan şeylerin geçmişinden gelen izlerini de görüyoruz. Geçmişte yaşadıklarımızın bizi en ince ayrıntısına kadar nasıl peşimizi bırakmadığını.. Bizde korkulara yol açtığını ya da alışkanlıklara.. Bazı insanlar, bazı anılar yüzünden hayatta olmak istediğimiz kişiyi değil de olmak istemediğimiz kişiyi bilmeyi öğretiyor.. Yanii okuduktan sonra düşününce daha anlamlı gelen bir kitap diyebilirim.. İyi okumalar.. :)
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 201971,1bin okunma