2020 65. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2020 20:46
Gerçekten nasıl başlayacağımı bilmiyorum... Bu muhteşem final kitabını bitireli biraz oldu ama uzun süre kitaba ağlamadan bakamadım. Koskoca seriyi bitirdim ve karakterlere o kadar bağlanmıştım ki veda etmem gerçekten çok zor oldu. Bu kitap çevrilene kadar sabırsızlıkla bekledim, çıktığında çığlık çığlığa bağırmıştım ki siteye kitabı ben ekledim ve bununla gurur duyuyorum haha. Tartışmasız en sevdiğim serilerden. Karakterler, duyguları, yaşadıkları o kadar güzel anlatılmış ki... Bazı sahnelerde çok ağladım bazılarında da güldüm. Etrafımdakiler bana bazen garip garip bakıyordu çünkü şok olarak ayağa fırladığım, ağlamaya başladığım ya da birbirlerine laf sokmalarına kahkaha attığım çok olmuştur. Kitabı bitirdiğimde oturup kitaba sarılarak saatlerce seri bitti diye hem mutluluktan hem üzüntüden ağlamıştım. Dikkat Spoiler (Biraz olaylar hakkında konuşmazsam patlayacağım) Gavriel’in ölümüne o kadar üzüldüm ki. Aedion’a söylemek istedikleri vardı biliyordum ve öldüğünde şok olmuştum. Ve... On Üçler’in sahnesinde o kadar içim ezildi ki... Kalbim çok fena kırıldı, On Üçlerin hepsi yaşamalıydı :’(. O sahnede Asterin Manon’a “yaşa” dediğinde bi dakika noluyo noluyo ya gibi bir şey olmuştum, anlam verememiştim. Hatta öldüklerini bir süre sindirememiştim. Rowan’ın ne olursa olsun Aelin’e anlayış göstermesi ne yaşadığını anlaması hissetmesi beni çok etkiledi gerçekten. Aelin’in güçlerinin çoğunu kaybetmesini ve insan tarafını de hiç beklemiyordum daha doğrusu hiiç aklıma gelmemişti yani bir sürpriz oldu. Ve pes etmemesini de tabi ki takdir ettim. Ne olursa olsun... Dorian ve Chaol’un kavuşma sahnesi de çok hoşuma gitti galiba kavuşma sahnelerini cidden çok seviyorum. :) Yrene’le gerçekten gurur duydum çok büyük bir şey başardı. Yürü bee ;) !! Sondaki vedalaşma sahnelerinde de çok duygulandım çookk :’( Spoiler Bitti :)) Daha fazla yazamayacağım çünkü bu seri hakkında sonsuza kadar konuşabilirim. Kısacası HARİKAYDI. Anlatımı, karakterler, olaylar hepsi çok güzeldi. Kitap kalın ama gerçekten hiç sıkmıyor. Sayfa çevirdikçe çeviresiniz geliyor. Duyguları çok derinden yaşatıyor. Aşk, üzüntü, acı, mutluluk... Okumadıysanız ve bu tür kitaplar seviyorsanız seriye hemen başlayın pişman olmazsınız. Daha çok şey söylemek ve anlatmak istiyorum ama cidden anlatamıyorum, olmuyor, sadece okuyunca anlarsınız ;))
Kül KrallığıSarah J. Maas · Dex Kitap · 20201,431 okunma