2020 107. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2020 10:08
İlk olarak "Bilinmeyen bir kadının mektubu" ile başladım Zweıgın dunyasındaki anlara tanıklık etmeye, ve sevdim, anlatımını, yoğun ve derin hissiyatını... ilk sayfalarda kendımı zorladım okumak için biraz yordu benı, ilerleyemedim hiç ama 40 sayfa sonrası bir çırpıda aktı gitti. Aslında şaşırıyorum kitaplarını okurken, bir adam nasıl olurda kadınların psikolojilerinden bu kadar iyi anlayabılır ve onların ruh dünyalarını bu kadar iyi yansıtabilir. Kitapta çok güzel psikolojik betimlemeler yer alıyor, okurken hissederek bir sonraki cümlenin ne olacağını da düşünebiliyorsunuz. Sayın Mrs.C nin dilinden bir insna hayatında 24 saatin ne kadar değerli olduğu ve bu yirmi dört saate nelerin sığabileceği, ve hayatınızda ani ama önemli ve kritik kararlar aldırabileceği ifade edilmiş. Bir gün, yirmi dört saat dememek ve bu anlara sığdırılan duygu dolu anların da olabileceğine, ve insanın bu anlarda tüm duyguları yaşayabileceğinin en güzel örneği sergilenmiş. İnsan bir anda bir anın büyüsüne kapılarak hayatını riske atabilir, en doğru veya en yanlış kararını alabilir. Yadırgamamak gerek.... Cümle tekrarlarının olması insanı sıksada, okurken yinemi bu cümle deseniz de, okunmaya değer güzel bir psikoljik tahlil kitabı diyerek tavsiye ediyorum ?
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,9bin okunma