2020 33. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2020 21:13
Bab-ı Esrar 3.5/5 Biraz üzülerek yazıyorum bu yorumu çünkü ne yazık ki kitaptan umduğumu bulamadım. Akıcıydı, dili anlaşılırdı her zamanki gibi ama Ahmet Ümit deyince benim aklıma bolca cinayet, polisiye, merakla yakalanan katiller vs. geliyor ama bu kitapta öyle olmadı. Zaten cinayet nerdeyse kitabın ortalarında yaşandı ve katilin kim olduğu tahmin edilebilirdi benim için. Onun dışında söylemeden edemeyeceğim çok güzel bilgiler edindim. Mevlana ve Şems hakkında öğrenebileceğiniz her şey bu kitapta diyebilirim. Konu olarak da şöyle bahsedeyim: Konya’da bulunan Yakut Otel'de çıkan yangını araştırıp incelemek için Londra'dan Karen Kimya Greenwood adlı sigorta eksperimiz Konya'ya gidiyor. İlk başlarda işini bitirip hemen ülkesine dönem isteyen Karen işlerin daha farklı boyuta gittiğini anlıyor. Bunun sebebi de kesinlikle babası. Konyalı ve Mevlevi olan babası Poyraz Efendi uzun zaman önce Şah Nesim isimli Pakistanlı bir şeyh ile birlikte kızını ve eşini bırakıp gitmiş. Karen yangının sebebini bulmaya çalışırken hem Mevlana ve Şems'in bu kavraması zor aşkını merak ediyor hem de ne kadar istemediğini söylese de babasının Şah Nesim isimli adamla neden gittiğini anlamaya çalışıyor. Dediğim gibi Bab-ı Esrar bence bir polisiye kitabı değildi yazarın diğer okuduğum iki kitabına göre böyle bi beklentiniz olmasın ama edinebileceğiniz çok güzel bilgiler var gerçekten. Bu tarz bilgileri kitaplardan öğrenmeyi seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim Bab-ı Esrar
Bab-ı EsrarAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201842,8bin okunma