···Okunma: 21 Ekim 2020 12:17 #kitapyorum
#tolstoy
#2020-56.kitap
#sayfasayısı 1062
#ayşehacıhasanoğlu çevirmen
Şimdi bir klasik eseri daha rafa kaldırırken bu 10 günlük süreçte benimle istişarede bulunan TC Fadime Aslan ' a teşekkürlerimi iletirim.Zaten bu klasiklerde tek başina okunmuyor ki.hoş ben kitapları beraber okumayı seviyorum.
1800 lü yıllar rusyasında hayat nasıl ilerliyor ,aşklar deseniz kim kime dum dumahayatin zorlukları var tabi.Ama köylü icin tabii ki.Sosyete de yaşam ne durumda bir özenti bir ozenti.rus kitabı mı okuyorsunuz yoksa fransizca cümlelere,kelimelere mi takılıyorsunuz orası biraz muallakta.gözünüz ikide bir alttaki açıklamalara bakıyor.
Olaylar arasında biraz kopukluk hissetsekte okurken kimi vakit gaza basıyosunuz, kimi vakitte takılıp kalıyorsunuz.Değindiği konular o kadar çokki buda biraz okumayı zorlaştırıyor.Okunmalı mı sorusuna kesin evet cevabı olur.
Dönemin hayat şeklini tanımak açısında gerekli şeylerin yazıldığını düşünüyorum.
Elestireceğimiz yönler yazara değil kitaptaki karakterleredir.
Ahlakın yerlerde,bir sürü prens prensesin olduğu bir çağda başka ne düşünülebilir ki.
Herkes birilerine aşık oluyor.
Kahramanımız sadece levin olabilir bu eserde.
Oda tam bizi yansıtmasa da idare eder.
Dinden , sosyeteye bir çok unsuru barındıran eseri keyifle zihin dağarcığınıza eklemeye çalışın.kitapla sağlıcakla kalın.