···Okunma: 18 Ekim 2020 23:30 Kitaplar insanların hayatında ne kadar önemli? Ya kitaplar olmasaydı ve eğer evinizde kitap bulunuyorsa bu bir suç olarak kabul edilseydi?
1953 yılında yazılan bu kitap aslında daha o zamanlardan insanların teknoloji ile fazla iç içe olmasını ve kitapların raflara kaldırılmasını, durun durun ne rafı kitap bulundurmanın bir SUÇ olmasına kadar uzanan bir yoldan geçiyor. Kitapların önemini bir kez daha anlayacağınız Fahrenheit 451'de aynı zamanda 70 sene evvelden tahmin edilen günümüzdeki insanların durumlarını ve teknoloji bağımlılığını da anlatılıyor.
Kitabı alırken ilk olarak arka kapağını okudum ve "Bir itfaiyeci nasıl yangın başlatabilir ki?" diye geçirdim içimden. Evet, itfaiyeciler artık söndürmüyor yakıyorlardı, hem de kitapları yakıyorlardı. Her sayfası, her noktası kül olana kadar. İnanılır gibi değil!
He bu arada kağıdın tutuşma sıcaklığı 451 Fahrenheit'dır. Yazarımız Ray Bradbury bunu tersine çeviriyor ve Fahrenheit 451 yapıyor, kitabın ismi de buradan çıkıyor.
Kitabın konusu ve akışı baştan sonra mükemmel bir şekilde işlenmiş, sadece sonunu daha farklı bekliyordum. Sonu iyi ya da kötü demiyorum bakın, sadece benim beklediğim gibi bitmedi ama bu kitabı HARİKA bulmadığım anlamına gelmiyor.
Bir kitaptan, kitapların önemini öğreniyoruz.