Ansiklopedik bir çalışma
2020 48. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2020 21:41
Anadolu tarihine ilgisi olanlar başlangıç kitabı olarak okuyabilirler. Antik çağ üzerine daha kapsamlı kitaplar okumuş olanlar için bu kitap zaman kaybı olabilir. Zaten bildiğimiz şeyler. Ayrıca lise öğrencileri için kaynak kitap olarak düşünülebilir. Giriş kısmında şöyle yazmış yazar: "Neden günümüz modern dünyasının Türkiye'ye büyük bir vefa borcu var? Bu soruların cevaplarını ancak burada yaşamış önemli kişilerin hayatlarını ve eserlerini öğrenerek ve bu topraklar üzerinde kurulmuş kültür medeniyetlerinin izlerini sürerek bulabiliriz." Sanki tüm bunlara Türkiye'nin bir katkısı varmış gibi... Üstelik kitabın çeşitli bölümlerinde kazı çalışmalarını yapan ekiplerden söz ederken (ekipler hep yurt dışından) borç söyleminin ne kadar hatalı olduğunu kanıtlıyor.
Anadolu'nun SırlarıKerim Kuvetli · Maya Kitap · 2019408 okunma
İnanılmaz cahilce bulduğum bir yorum olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Zaten bilinen şeyleri yazmış demişsiniz evet kesinlikle doğru sokağa çıkalım 10.000 kişiye kitaptan seçmece soru soralım bakalım bilinirlik ne kadarmış. Komik olmayın lütfen. Ayrıca orta okul seviyesinde diyerek aklınızca küçümsemeye çalışmışsınız fakat 12 üniversitede temel kaynakça olarak kabul edilmiş bir kitap buna benim üniversitem de dahil ki şuan farklı dillere çevrildiğini ve yayınlanacağını biliyoruz. Ne bu güzel Anadolu coğrafyasını ne de iyi bir tarihçiyi küçümseme komikliğine düşmeyin bir daha. Yoksa küçümsenen siz olursunuz.
Levent
Gönül Hanım, "unutmayın" dediğiniz sözü unutabileceğimiz ya da hiç söylenmeyecek şartlarda yaşamak çok güzel olurdu. Ancak bu şartlarda unutmak olanaksız. Kitabı en kısa sürede tekrar okuyacağım ve yorumumu sizinle paylaşacağım. Umarım yazacak daha güzel sözlerim olur.