2020 53. kitabı
Uzun zamandır kitap incelemesi yapmıyorum. Ama "Madalyonun İçi" adlı kitaba ısrarla inceleme yapmak istedim. Çünkü insanlar okumalı bu kitabı ruhlarındaki yaraların farkına varmalı. Uzun süre kendisini ruhsal bozukluklarına hapsetmiş ,kendini değersizleştirmiş , farkında olmadan çocukluğunun yaralarını yetişkinliğine taşımış ve bunu başkalarına yaşatmış insanlarla dolu. Kimisi daha fazla dayanamamış acılarına gelmiş kimisi başkalarının zoruyla gelmiş doktora. Hepsinin yüzünde çaresizliğin fotoğrafı ama gözlerindeki iyileşmenin ışığı.. Eminim ki hepimiz kitap da hikayesi geçen insanların , hastalıklarını yaşıyoruz. Ve bununla yaşamaya alışıyoruz. Oysa kendi yaşamımızı kendimize zehir ederken çevremizdeki insanları da buna mahkûm ediyoruz. Kısacası onları da hasta ediyoruz.. İnsan seven ,insana değer veren herbir insanı velinimet sayan bir ruh doktorun kitabı. Okunması gereken , için de öğrenilmesi ve hayatımıza uygulamasını yapmamız gereken bir kitap. Ruhumuzu iyileştirmeden başkalarına iyi ve faydalı bir insan olamayız. "Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil  Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil Bir gönülü yaptın ise er eteğin tuttun ise bir kez hayır ettin ise binde bir ise az değil." Yunus Emre
Madalyonun İçiGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 202021,5bin okunma