·152 syf.····Okunma: 26 Ekim 2020 21:36 Puanım 3/5 (%58/100)
56 yaşında bir profesör ve ondan 11 yaş genç karısının birbirlerinden "gizli" tuttukları günlükler üzerinden giden bir kitap. Gizli tırnak içinde yazdım çünkü kısa bir süre sonra ikisi de günlüklerin varlığından ve içeriğinden haberdar oluyor fakat sanki bilmiyorlarmış gibi yazmaya devam ediyorlar. Cinsel olarak tatmin olmayan ve hayatta yeni heyecanlar arayan profesörün eşi bu tür durumlardan şikayetçi bu sırada profesör ise evliliğe ve cinselliğe oldukça geleneksel bakan karısını tatmin etmek için değişik şeyler deniyor. Zaman geçtikçe aralarında ilişki daha kötüye gidiyor ve olaylar karışıyor.
Genel olarak beğendim diyebilirim. Kitapta en sevdiğim şey bir olayı hem profesörün hem de karısının gözünden okumak oldu. Günlük formatında yazılmış olması da güzeldi. Aralarında aslında ne kadar büyük bir iletişim sorunu olduğunu görüyoruz ve bunu konuşarak çözmek yerine günlük yazarak çözmeye çalışıyorlar ki bu durumu daha da kötü hale getiriyor. Cinsellik konusunda detaylı ve birçok paragraf vardı ki bu da bana Mishima'yı hatırlattı. Tanizaki'nin Mishima'dan önce yaşadığını düşünürsek Mishima'nın Tanizaki'den etkilendiğini düşünüyorum çünkü yazı stilleri de benzer. Dili anlaşılır ve hızlı okunabilecek bir kitap. Genel olarak güzel fakat çok büyük şeyler beklemeyin.