Puan vermedi·362 syf.··Beğendi
···Okunma: 20 Ekim 2020 23:44 Asıl Adı Atiye’ kitabını sahaftan, gerçek yaşam öyküsü diye aldıktan sonra kitapla ilgili yorum okurken Sıdıka Hanım’a rastladım. Atiye yani Küçük Hanım’ın güzeller güzeli bahtsız annesi Sıdıka Hanım’a..
Zengin bir ailenin güzel ve asil kızı Sıdıka Hanım’ı Saray Köyü’nün Küçük Bey’i için, annesi Dilşat Hanım ister. Gelininin güzelliğine, asaletine hayrandır ama asıl istediği hovarda oğlunu eve bağlamaktır. İlk zamanlar her şey yolunda gider fakat 17 köyün sahibi Küçük Bey vazgeçemez zevk alemlerinden.
1896-1937 yılları arasında Elazığ’ın Harput eteklerinde geçen bu gerçek hikaye bir dönemi yansıtıyor. Tüm kişiler gerçek. Yazar, Sıdıka Hanım’ın yani Saraylı Dilşat Hanım’ın biricik gelininin torunu. Bir kadının hatta kadınların yaşadıkları, yaşayamadıkları var kitapta. Mutlu anlar var ama mutsuz anlar dolu o hayatlarda. Çekilebilecek acıların hepsini çeken ama kendini, duruşunu hiç bozmayan Sıdıka Hanım’a hayran kalmamak mümkün değil!
Dilşat Hanım’ın gidişi, Sıdıka’nın gidişi, Beko’nun gidişi...
Hepsinden önemlisi Atatürk’ün gelişi ve Cumhuriyet
Baştan sona sürekliliğini hiç kaybetmedi.
Bir döneme şahitlik edeyim ama dili sıkmasın, hikayesi, kişileri gerçek olsun diyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun.
Sırada Atiye var..