2020 79. kitabı
Hayırlı geceler arkadaşlar Yine harika bir kitap yorumu ile geldim.O kadar güzel ki bir çırpıda okuyorsunuz.Sizi içinize çekiyor.Konusu bana hayatımda tanıdık bir olayı hatırlattı.Böyle hasta zihniyetli insanlar yüzünden insanların ve özellikle de kadınların hayatları kararıyor.Konusuna gelecek olursak: Nilay başarılı bir öğretmendir.Ailesi ile çok mutlu bir hayatı vardır.Annesi ve babası onun için çok değerlidir.Bir arkadaşı vasıtasıyla,yine kendisi gibi çok başarılı olan doktor Burak ile tanışır.Görür görmez birbirlerinden çok etkilenirler ve ilişkiler kısa zamanda devleşir.Nilay'ı mutlu etmek için çok güzel ve romantik sürprizler yapar.Nilay bunlar karşısında tabii ki çok mutludur.Fakat birgün romantik bir anda iken Buraktan beklemediği şiddet içeren davranışlara maruz kalır.Bunun üzerine ondan uzaklaşır fakat Burak ne yapar eder onu ikna eder,barışırlar.Her barışmada tekrar bu şiddete maruz kalır.Görünüşte hiç de öyle durmayan Burak,Nilay ile başbaşa kalınca resmen içinden bir canavar çıkar.Bu ayrılıklar sürekli tekrarlanır ama bir sekilde Nilay'ı ikna eder ve tekrar barışırlar.Birgün Burak ortadan kaybolur.Ne mesaj vardır ondan ne de arama.Nilay merak eder ve kendisini arar ama açan olmaz.Daha sonra tekrar denediğin de ise telefonu bir çocuk açar ama konuşmadan kapanır telefon.Ne olduğunu anlayamaz tabii.Olay Burak'ın ortaya çıkması ile netlik kazanır.Ortaya çıkan bu olaya rağmen ve Burak'ın dayanılamayacak davranışlarına rağmen Nilay onu sürekli affeder.Takii cana tak diyene kadar diyelim ve burada bitirelim.Gerisi size kalsın Bu arada söylemeyi unuttum.Olayın başlangıcında Nilay hayatına dair öyle bir şey öğrenir ki aslında yaşadığı bu hayatın bir yalan üzerine kurulduğunu anlar ve yıkılır.Nedir bu öğrendiği olay? Burak ile ilişkisi nasıl devam edecektir? Telefondaki çocuk sesi de nedir?
Cinnet KafesiGüler Öztaşkın · Fa Yayınları · 202029 okunma