Puan vermedi·172 syf.··Beğendi
···Okunma: 01 Kasım 2020 02:53 Uzun uzun bir şeyler yazmayı çok isterdim zira oturup konuşmaya başladığınızda hakkında konuşmak için birkaç uzun dakikanızı vermeye gönüllü olabileceğiniz kadar iyiydi bu kitap. Sadece çok fazla anlatıp, fark etmeden heyecanını kaçıracak bir şeyler söylemek istemediğime kadar verdiğimden kısa tutacağım yorumumu.
Öfkeleniyorsunuz okurken. Alex ve çetesine öfkeleniyorsunuz, yaptıkları canınızı bir hayli sıkıyor ama sonra Alex'in başına malum olaylar gelmeye başladığında bir bakıyorsunuz ki bu kez ona acı çektirenlere kızıyorsunuz. Öyle garip ki, okuduğunuz her karakterle bir bağ kurmanız zor olmuyor, hepsi için sinirlenip hepsi için üzülüyorsunuz da. Çünkü okuduğunuz herkes ya çok genç, ya da gençlikten nefret ediyor ve bence dünya üzerinde sinir bozan birkaç şeyden ikisi bunlar. Gençlik ve gençlikten nefret eden yetişkinler... Sinirimizi bozan şeylere her zaman daha ilgili olduğumuzu düşünmüşümdür.
Okuması kolaydı benim için. Dili açık, anlatım sade ve anlaşılır... Belli bir süre sonra okuduğum iğnelemeler fazla gelir diye düşünürken baktım ki hepsinin altını çizmişim; tekrar tekrar okuyabilmek için. Ütopik kısımlar yok değil ama okuduğunuzun ütopik olduğunu kitabı bitirip kenara bırakınca anlıyorsunuz, okurken her şey çok gerçek geliyor. Benim gibi esnetmezseniz bir günde bitirebilirsiniz bile.
Ufak bir not: Sistem köleliği dışardan bakılınca her zaman can sıkıcıdır ama içeride daha da rahatsız edicidir.