···Okunma: 01 Kasım 2020 21:16 Mustafa Kutlu bu eserinde Engin ve Süheyla’nın aşkı çerçevesinde kahramanlarda görülen sosyal değişim olgusu merkeze alınmak üzere, aşka, sosyal değişime, eşyaya İslami bir yorum getirmeye çalışır.
Mustafa Kutlu eserde Süheyla'nın ruhi değişimlerini tasvirler ve tahlillerle ustaca vermiştir.
Zenginliği hep eşyalarda, dış unsurlarda arar olmuşuz. Halbuki asıl zenginlik içimizde idi. Ne zaman içimize yönelmeyi başarırsak eşyadan ve onun tesirinden kurtuluruz. Bu kurtuluş ise bizi manevi değerlere yöneltir.
Bu hikaye aslında günümüz insanının ruh yapısını çok güzel işlemiş. Bizim asıl yoksulluğumuz içimizde büyüyor. Bizlerin içi aç kalmış. Bu yoksulluk ise manevi değerler ile dolar. Bu şekilde insan hayatında bir mana bulur ve yaşanmaya değer.
Tabi herkes maddi anlamda güzel imkanlar içerisinde yaşamak ister. Fakat bu istekler aşırı bir şekilde yükselirse eşyayı adeta putlaştırır. Mutluluğu onda arar. Gözünü hırs kaplar ve adeta canavarlaşır.
Uzun lafın kısası; bu kitap sizi kalbi olan bir dünyaya çağırıyor. Hem de zevk alarak okuyacağınız bir hikâye eşliğinde…