2020 22. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2020 11:49
Bismillahirrahmanirrahim. Kitabı okuduktan sonra yorumlayıp yorumlamamak arasında çok gidip geldim. Onca yaşanmışlıklarla, böylesine sahiplenilmiş dava içinde oluş ve olduruş çilesinde yazıya dökülmüş bir zihin/fikir/hayat varken yorumlama cesaretini ve haddini kendimde bir türlü bulamadım.Ama böylesine de hayran olduğum ve kendimi bir küçük kıvılcım da olsa davasından saydığım muazzam bir fikir adamı ve Allah'ın güzel bir kulu için naçizane bir kaç kelam etmekten de kendimi alamadım. Kitap, cüzzamlı bir hastaya usta bir doktor tarafından yazılmış bir iyileşme reçetesidir! İçinde bulunduğumuz öldürücü cüzzama neden yakalandıgımız, tedavi olmazsak ne olacağımız, ve ne olmaya devam edeceğimiz, tedaviyi nasıl oluruz? Gibi suallerin cevapları tek tek kafa açıcı bir şekilde listelenmiş. İçinde bulunduğumuz cüzzam ise aslında tam bir koma hali. Boşvermişlik, BOŞLUK, taklitçilik, maddecilik, batıcılık oyunu.. örnekleri çoğaltılabilir. Üstad adeta haykırıyor ne zaman uyanacağız ümmet olarak ne zaman üzerimizdeki deli gömleğini çıkarıp oluş için bir çivi çakmaya başlayacağız. Ne zaman teoride inandığımız esaslarımız için hakikatte birşeyler yapacağız? Herkes kendine bakmalı işe kollarını sıvayıp evvelâ kendinden başlamalı... Etraf karanlık diye güneş yok değil.Medeniyete çökmüş karabulutların mevsimi de geçecek elbet. Gecenin gündüze, kışın yaza vardığı gibi, İslam güneşi de insanlığın üzerine yeniden doğduğunda, ruhsuzluğun gölgesinde soğumuş bedenler ilahi sıcaklıkta kendini bulacak biiznillah..
İdeolocya ÖrgüsüNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20152,736 okunma