2020 19. kitabı
#okudumbitti #intikal . "Zamanla acının azalmasını bekliyorsan yanılırsın; emin ol, daha da artacaktır. Hani, bir sünger içine çektiği suyu dışarıya göstermez ya; suyu çeker ama şekli hiç değişmez. İnsan yüreği de böyledir; acıyı içine hapseder ve bir tek sen bilirsin, kimselere belli etmez..." . Herkese Merhaba . Bugün sizlere herkesin yüreğinde derin izler bırakan ve herkesin düşüncesi ve yaklaşımı farklı olan 15.07.2016 darbe girişimini konu alan bir kitap bırakıyorum. Kitabın gerçek kişi ve olaylardan kurgulanmış olması da beni daha bi etkiledi. Özellikle kitabın sonunda yok artık dedim, daha neller. Uygar ve yanındakiler.. . Kitaba; 27.12.2016 yılında dört katlı, deniz manzaralı butik bir otelde başlıyoruz ve asıl ilginç olan ise aynı noktada kitaba son veriyoruz. . Otuz yaşında kısa dönem askerlik için kağıtları gelen Barkın başta sevgilisi Yağmur ve ailesiyle paylaşır bu haberi. 18 yaşında başladığı üniversite hayatını 29 yaşında iki fakülte bir de yüksekokul sığdırmış olan Barkın, girdiği onca sınava rağmen hayal ettiği hayata kavuşmayı bir türlü başaramaz. Tek hayali askerliğini bitirip sevdiği kızla yuvasını kurmak olan genç adam başına geleceklerden habersiz düşer yollara. Acemi birliğinden sonra asıl görev yeri olarak yazılan bölgeye yanlış gitmesiyle başlar bu hikâye. Her şey kader mi? Yoksa kaderimizi bazen kendimiz mi çizeriz bilemiyorum.. Belki de bu yaşananlar; "kelebek etkisi" - kim bilir.. . Yazıhane bölümünde göreve başlayan Barkın günlük işlerini yaptığı sırada ekrana düşen bir E-posta gelir. Mesaj dört gün sürecek bir intikal programıyla ilgiliydi ve 14-15-16-17 Temmuz 2016 tarihlerini kapsıyordu. Gece 23:25 sıranın en arkasına geçen üç arkadaş ilk sırada yer alan haberi okuduklarında artık bazı şeylerden emindiler. TSK ülke yönetimine el koymuştu. Burada parantez açıp çok şey söylemek isterdim de, neysee.. Alanda bulunan ve intikale çıkacaklarını düşünen yaklaşık dört yüz er ve yüz kadar rütbeli an itibariyle sıkıyönetim askeriydi. Tabii bu durumdan kendilerinin bile haberi yok. Yazık bu oynanan oyunlara diyor ve genç yazarı gönülden kutluyorum.
İntikalErsin Kartal Çal · Dorlion Yayınları · 20205 okunma