2020 65. kitabı
Sait Faik Abasıyanık- Kayıp Aranıyor Karakterler: Nevin, Cemal, Konsolos Vildan Bey, Özdemir, Biletçi Çocuk, Kamarofy Irfa Kitabın en temel düşüncesi Kim Ne Derse Desin hiçbir sözü aldırmadan her şeye dik başlıkla kafa tutarak yoluna bildiğin gibi devam etmektir diye düşünüyorum. Sait Faik'in iki romanından ikincisi olan Kayıp Aranıyor farklı kesimden insanları bir kitap içerisinde çok tatlı ve akıcı bir dille bir araya getirdiği bir romanı hikayelerindeki sabit ve durağan yapısının yanında Bence romancılık kimliği daha ön plana çıktı bu kitabı okudugum için. Sait Faik Abasıyanık ın dilini kelimeleri cesareti ile kullanılışını karakterleri kitapta ön plana çıkar ışını Zengin Fakir dik başlığı Konuşkan insanları biraraya getirdi bir kitabı. Hayatta sadetten daha önemli başka da hiç bir şey yoktur.  İnsanların görünüşüne aldanarak onlar hakkında on yargı ile karar vermenin sonucunu en sonunda hayal kırıklığı ile odedigimizi belirttiği. Fakir kızların engin tavlama çabaları. Insan sınıfları. En sonunda Abidin Dino Sait Faik hakkında düşüncelerini dile getirmiştir. Burası süpriz olsun okuduktan sonra çok güzel bir Sait Faik tanımlaması çıkıyor.
Kayıp AranıyorSait Faik Abasıyanık · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20197,1bin okunma