Son zamanda yaşadıklarımız bana 1984 romanını hatırlattı.
Hayali düşmanlar, bir devinim içinde devamlı değişen dost ve düşman ülkeler,Dikta güdümünde medya,anlamsız sayı ve veriler, baskı, sansür, kan, kaos bir distopya içerisindeyiz.
Maksat esasen darbe olmayabilir, ülkeyi karıştırmak istemiş olabilir başarılı oldular da. Şöyle bir durum da var, artık 50li 60lı yıllarda yaşamıyoruz, alt kademe subayların kalkışması ile genel kurmayı ele geçirip her askerin darbe emrine uymak istememesi çok normal çünkü bu olay 27 Mayıs darbesi gibi genel kurmaydan gelen emir ile değil alttan gelenlerin kalkişması.
Bir oyun bir düzen yapan RTE şöyle yapsaydı mesela: hemen internetimizi keser, yandaş kanallar da korsan bildiriyi yayınlar, birkaç bakan yalandan tutuklanır, halk korkutulur ve dışarı çıkmaz 2 gün filan sürer ve en sonunda da RTE önderliğinde bir operasyon düzenlenir ve RTE hepimizin gözünde gerçekten kahraman olur.
Şimdi soruyorum sizlere geceden beri olan hadiseleri yaptığını düşündüğünüz biri sizlerin anlamsız bulduklarınızı düşünemedi mi? Yukarıda yazdığım gibi yapsa daha inandırıci olur demez miydi?
Bu olaya bir oyun, başkanlık gelmesi için uydurulmuş bir olay demek son derece yanlış bir düşüncedir. Bu kadar basitçe düşünmeyelim, hepimiz biliyoruz ki başkanlığın gelebilmesi için bu tarz bir olaya gerek yoktur ve bu tarz bir olay nasıl tezgahlanır, nasıl gizli tutulur, hiç mi muhalefet bir şey yapmıyor bu ülkede? Siyasi görüşlerinizi bir kenara bırakın lütfen.
Evet maalesef Ergenekon adı altında gerçek askerlerimiz teker teker içeri alındı, İlker Başbuğ gibi bir Paşa terör örgütü kurmaktan dolayı hapse girdi ve dün bunu yapan askerler devletin kendi istekleri ile güzelce yerleşti içeri. Sonrasında da kandırıldık denildi ve Ergenekon'u da sözde bunlar yapmış oldu, iktidarımız ise uyuyormuş demek.
Büyük amaçlar için büyük oyunlar planlanır, ama hep olan masum insanlara, halkın zorla askerlik yaptırılan çocuklarına oluyor. Halk onları darbeci ilan eder döve döve linç eder, infaz eder kafalarını keser. Ne oldu demokrasi kazanmış oldu. Bravo