Okudukça Derinleşen Seri
2020 4. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2020 13:32
Zaman Çarkı serisine 2. kez başladığımı ve Dünyanın Gözü’nü de 3. defa okuduğumu belirtmeliyim. Yani Zaman Çarkı’ndan sonra boşluğa düşen ve sürekli bu evrene yeniden girmek isteyen okurlardanım. 5 senelik aradan sonra daha ilk sayfadan itibaren, kendimi eve dönmüşüm, çok özlediğim arkadaşlarımla bir araya gelmişim gibi hissettim. Üçüncü kez okuduğunuz bir kitapta tabii ki sayfaları ilk okumanızda olduğu kadar merakla çevirmiyorsunuz ama bunun yerine yazarın son kitaplarda ortaya çıkacak şeylerle ilgili serpiştirdiği küçük ip uçlarını topluyor ve oluşturulan kurguya hayran kalıyorsunuz. Tüm karakterlerin serinin sonunda geleceği son noktayı çok iyi bildiğinizden gelişimlerinin ne kadar tutarlı olduğunu ve yaşadıkları insani çelişkilerin gelişimlerindeki etkisini çok daha iyi takdir ediyorsunuz. Özetle; kitabı ilk defa okumuş biri gibi inceleme yapamayacağım için fantastik kurgu seven herkese, seriye muhakkak başlamalarını öneriyor ve serinin genelinden çok memnun kalacaklarını garanti ediyorum.
Dünyanın GözüRobert Jordan · İthaki Yayınları · 20192,129 okunma
Sanırım ben de 2. kez başlayacağım seriye. Boşluğu ancak George R R Martin doldurur diyordum ama Kış Rüzgarları çıkacak gibi değil :) Brandon Sanderson’dan devam edeyim dedim ama onun kalemi nedense zayıf geliyor bana, okunuyor ama başyapıt değil. Rythm of War biter bitmez Zaman Çarkı’na baştan başlayacağım