Puan vermedi·724 syf.··Beğendi
···Okunma: 09 Kasım 2020 01:27 Kitap başta sayfası çok olduğu için biraz korkutucu gibi gelebilir ama kitabı gerçekten isteyerek okuduğunuzda ne kadar güzel olduğunu fark edeceksiniz diğer insanların dediklerine kulak asmayın kitabı yarım bıraktım anlaşılmıyor diyenler kitabı okumak isteyip de okuyamayan insanlardır O yüzden sizin de okumanızı istemiyorlar
Başta başkahraman Turgut Özben gibi gözükse de asıl kahraman Selim Işıktır. Oğuz Atay'a Bu kitabı yazmasını söyleyen Turgut Özben'dir trende karşılaşır ve mektup verir Atay'a. Romanı eğer yayımlatacaksa yazılı isimlerden izin almasını ister
Kitap aslında bu hayatta insanlar arasında olup da yalnız hisseden, anlaşılamayan bu hayattan zevk alamayan hayata tutunamayanları anlatmıştır
Burası biraz Spoiler içerir
Selim Işık insanlar tarafından hiç anlaşılmamıştır. Kendini hiç bu dünyaya ait hissetmez arkadaşları onunla alay eder akrabaları onu anormal bulur doktora gittiğinde doktor bile hastalığını önemsemez
kendini hep yalnız hisseder sınıfın en çalışkanı olduğu halde arkadaşları tarafından en aptal, kabul edilir. Kendini bir yere hiç ait hissetmez kapıdan çıktığında hemen unutulduğunu düşünür. Kendini hiç değerli hissetmez insanların ona değer vermediğini değersiz görür kendini. İnsanların onu anlamadığını düşünür. Kendini hep yalnız hisseder ve sürekli aklında ölüm vardır ve ölmek ister hep. En sonunda dayanamaz ve intihar eder. Turgut Özben de Selim hakkında bilgi topladığında kendini aynı Selim gibi görür ve o da Tutunamayanlar arasındadır O da trene atlayıp izini kaybeder