···Okunma: 07 Kasım 2020 21:21 Dinozor yaşamın büyük üstadı Mina Urgan. İlk kitabını okuduktan sonra bir yarım kalmışlık hissettim. Henüz bitmemeliydi. Mina Hanımın daha pek çok anısı vardı. Onları da dinlemeliydim. Okumalıyım demiyorum, "dinlemeliyim". Mina Urgan’ı okurken hiç duymadığım sesini kulaklarımla duyuyorum. Ben okumuyorum da sanki o konuşuyor,karşısında dinliyorum.
Başka bir kitabının varlığı beni çok mutlu etti. Bir Dinozorun Gezileri, ilk kitabının bu kadar okunmasına şaşıran Mina hanımın anılarını anlattığı ikinci kitabı. Anadolu -bilhassa Bodrum’un eski hali-, Avrupa ve Amerika’ya yaptığı gezileri; o gün yaşadıkları ve hissettiği duygularıyla beraber anlatıyor.
Üslubuyla okuma zevki veren Mina hanım konular arasında daldan dala atlamasıyla başta farklı geldi. Ancak rahatsız olmak yerine hoşuma gittiğini söylemeliyim.
2. Kitabı bitirene kadar sanki o yaşıyordu. Her an bir yerlerde canlı röportajlarıyla karşılaşacak gibi hissettim. “Anılar bitti artık.” demesiyle bir üzüntü çöktü içime.
Neşeli, kendine güvenen, ingiliz edebiyatı profesörü olan bu solcu hanımın bir zamanlar yaşadığını bilmek bile mutluluk kaynağı.
Saygıyla...