2020 35. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2020 21:38
Kitabın ilk 70 sayfasını okurken elimde süründü desem yeridir. Çok sıkıcı bir kitap olarak düşünmüştüm gereksiz fazla detaylarda boğulunduğunu fakat 70 sayfadan sonra kitap akıcı gitmeye başladı hızlıca okudum ama yinede gereksiz çok fazla kelime ve detaylar vardı daha kısa bir kitap olabileceğini düşünüyorum. Gelelim kitabın ana konusuna aslında bir aşk hikayesi de denilebilir felfesi bir kitap ta da denilebilir. Ömer ve Macide Balıkesirli iki genç aslında birbirlerinden çok çok farklı ama birbirlerini sevmişler. Yolları bir vapurda kesişiyor ve kader ağlarını orda örmeye başlıyor bir süre sonra da iki genç birbirlerini aynı evde karı koca olarak beraber buluveriyorlar özellikle ömerin iç çatışmaları ve karmaşık duyguları kitapta çok güzel verilmişti ki Ömere baya sinir oldum diyebilirim. Ki bu hissi yaşıyorsam bu kurgulanan karakterin güzel bir şekilde anlatışının olduğunu düşündürüyor. İçimizdeki şeytanın anlamı tam olarak şu nokta ömerin ağzından dökülenler ve bir de beynindeki düşünceler bazen birbirine zıt bazen de tıpatıp benzer bu geçişler kitapta baya iyi yapılmıştı. Ve biz iki gencin arasındaki diyolog ve yaşananlardan çok aslında iç çatışmalarını okuyoruz diyebilirim
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · İş Bankası Kültür Yayınları · 2024209,1bin okunma