Bazı kısımlarında küresel çaplı bilimkurgu kokan ve betlerindeki merak uyandırıcılıkla betiğin nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Sonuyla Oyayubi Hime Monagatari (Parmak Konçuy'un Öyküsü) animesini hatırlattı. Aradaki fark ise betiğe normal bir imza günüyle başlarken animede Maya'nın olgunlaşması için büyücü kadından yardım istedi. Kadın da ona Parmak Kız ertekisi betiği veriyor. Animenin konusunu daha önceki incelemelerde değindim. Burada tekrar değinemem ve sadece benzer noktalar olduğunu diyorum. Mesela Zenobya'nın Enzera'dan farkı başkaraktere ihanet ediyor. Enzera, anime boyunca Maya'yı kötülüklerden kurtarıyordu.
Evren'de yalnız olmadığımıza inanıyorum. Kişimsi (humanoid) yaratıkların olduğu gezegenler vardır. Kişimsi olan amazonlar, Ouz gibi şehvet budalası hemcinslerimin korkulu düşü olmasını çok istiyorum çünkü kadınları zayıf varlıklar olarak algılamaktan vazgeçmeliyiz. Cinsel obje gibi görmeyi bırakıp onlara bu sınavdaki yardımcılarımız olduğu bilincine varmalıyız.
Tanrı vardır. Yazılı kaynakları olan Sümer Dini ilk din değildir. Köklerinin, İslamiyet'ten önce inandığı Göktanrı inancı ve Hz.İbrahim'e gönderilen Haniflik, ilk göksel dinlerdir. Kutsal betikleri ve metinleri bulunmadığı için bütün Dünya (Yer), ilk din olarak Sümer Dini kabul ediyorlar. Betikte Türk Ulamış Bilgisi'nde faydalandığı motifleri görünce çok gururlandım: Ouz (Oğuz) ve Ulu Kayın.
Uçkuruna düşkün Ouz'un sevişme sahneleri, yüzeysel olarak anlatılması manidar geldi. En azında bir sahneyi birazcık detaylı anlatabilirdi. Okurken okurlarda orgazm etkisi yaratılmalıdır. Karakter ve yer adları beğenmesem de kalemini sevmeye başladım. Kurgusu için okunacak bir eserdir. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
#BetikEli #Kült