#okudumbitti
#AhmetMithatEfendi
#DolaptanTemaşa
#62sayfa
Selam canlar. Bugün size öyle keyifli bir kitapla geldim ki sormayın
"Bir aralık elindeki kafayı odanın ortasına doğru atıp düşünmeye başlamıştı"
şimdi şu cümleden sonra bir polisiye ya da korku kitabı okuyacağınızı düşünebilirsinin ammmaaa hiçte öyle değil..
Temaşanın sözlük anlamı, gözlemleyen, izleyen seyreden anlamına geliyormuş. Dağarcık bir kelime daha öğrendi. Eeee kitabın adı dolaptan temaşa, yaniii dolaptan seyir. Ama nasıl acaba?
Baş kahramanımız yağlıkçı esnafından Behram ağa aslında evden çokkk masumane bir helva sohbetine katılmak için çıkmıştı.. İyi de ne olmuştu da dolaba girmek zorunda kalmıştı.. Hiççç hesapta olmadan tamamen tesadüfen Dilber Leyla ile çakışır yolları.. Yol dedim de lafın gelişi o, keşke öyle olsaydı demeden edemiycem. Zira bizim Behram ağanın başına ne geldiyse işte bu karşılaşmadan sonra geldi. Yani pişmiş tavuğun başına gelmemiştir inanın Behram ağanın başına gelen. Yeniçeri Zorlu Mustafa'nın korkusunu atamadan olaylar silsilesinin içine birde Paşalı Ahmet girmesin mi?? Bizim Behram ağa can derdine düşmüşken yazarın keyifli, bir o kadar komik anlatım tarzıyla gülerek okuyorsunuz bu kitabı. Peki Behram ağa o dolaptan sağ salim çıkabilecek mi? Ben yazarla yeni tanıştım ama iyi ki tanışmışım.. Sizde geç kalmayın..
"Sanki bu helva sohbetleri tamamıyla arifçe, zarifçe, sakince ve kibar şeylerden miydiler?"
"Nasıl?.. Behram ağanın zekasını beğendiniz ya?.." ne geldiyse başına aşırı zekadan mı desem, fazla ahlaklı oluşundan mı desem gelmedi mi zaten?
"işin bizcesi, sizcesi, buncası, şuncası ne lazım! Asıl Behram ağacasına bakalım" bakalım bakalım çok keyifli çokkkk
"evdeki kaşık düşmanı" eee Behram ağa sen evdeki hanımına eşine böyle hitap eder bu gözle bakarsan olacağı buydu beter ol diyesim var da neyse