Acaba sen de bir kesin inançlı olabilir misin?
2020 24. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2020 01:41
Bu kitabın asıl incelemesini üzerinden biraz zaman geçtikten ve tekrar okuduktan sonra yapacağım. Şimdilik bu kitap hakkında oluşan bir kaç fikrimi beyan etmek istiyorum . şunu söylemeliyim ki kitapta çok doğru tespitler var . Kitabı okurken sık sık kendinize dönüp soracaksınız acaba ben de kesin inançlı mıyım? Ve aslında koyu dinci biri ile koyu ateist birinin birbirinden çok da farklı olmadığını fanatikliğin her dilde her ırkta ve her ideolojide aynı olduğunu göreceksiniz . Büyük kitle hareketlerinin nasıl başlayıp nasıl bittiğini göreceksiniz. Bu kitabı okuduğunuzda çok şey öğreneceğinizi size garanti edebilirim. Sayfaları okurken bazen gözümüzün önünde olup da fark etmediğimiz kesin inançlı kişileri göreceksiniz. Ve kitap bittiğinde yine de hiç bir yargıya varamayacaksınız. Bu kitap Eric hoffer'in insanları muhteşem bir zeka ile gözlemleri sonucu yazılmış bir kitaptır. Ve içinde mutlaka katılmadığınız eksik bulduğunuz yerler olacak çünkü bu kitap Bir yol gösterici değil , bir ders kitabı hiç değil .
Felsefe
Kesin İnançlılarEric Hoffer · Olvido Kitap · 20193,720 okunma