Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 10 Kasım 2020 09:14 Şimdiki cocuklar inceleme :
öncelikle bir anımdan başlayıp incelemem öyle devam etmek istiyorum .
kalabalık bir ailenin en küçük fertlerindendim. Topluca oturmayı sever sohbet etmeyı seven bir aile idik. O zamanlar ablamlar abimler evlenmemişdi. Olur ya büyüdüğünüzde anne ve babanın eksiklerini konusursunuz ve sorgularsınız bir gün böyle bir sohbete denk gelmişdim . kimsenin mükemmel olmadıgı gibi benım annemde mükemmel degildi. Ama ben o yadsa annemın devasa oldugunu mükemmel oldugunu düşünürdüm. Büyükler sohbet ederken duydugumeleştirilerde ve zihnimdeki annem o düşlediğim profıl aslın da o kadar devasa degil diye düşünmüşdüm kac günü mü ve kac saatimi aldu bilmiyorum tabi. Ve şuan büyüdüm halıyle o elestiriler suan cok normal gelirken o zamanlar cok tuhaf geldiğini anımsıyordum.
okudugum bu sayfa da böyle bir anımın canlanmasına vesile oldu.
mektuplaşmanın her birinde koca bir ironi yatıyor. Her bir kelimesinde anlam yuklu? Cocuk dediğimiz kavram cok anlam yuklu degil mi sizce de ?
cocuk dünyasında yalana , iki yuzlülüğe ve dedikoduya yer olmadıgını bilir muydunuz ?
hepimiz cocuk yaştan bu yaslara geldik ve cogumuzun kapılmıs oldugu düşüncelere metin de kapılmıs ve bunu hazmedememesi cok cok doğal çünkü büyüklerin dünyası cok daha farklı ve karmasık . biz yetişkinler bile bazen nasıl davranacagımızı bilmezken bunca karmasanın içinde nasıl olurda cocukların bizim gibi davranmasını bekleriz?
bazı seylerin cocukların yanında konusulmamsı gerekdiğine deginilmiş . gercekden bunun böyle olması gerekır . cocuk kendi dünyasından sıyrılıp buyukler gibi düşünmeye gayret eder. Bazı zaman afallar bazı zaman ise erken olgunlasmayı saglayabilir bence.
bu sebepden cocukların birbirinden cok faklı iki apayrı dünya arasında kalmasndan yana degilim.
Zeynep ;
"Kız olmak, daha doğuştan bir şansızlık mı ?
Sen erkek olduğun için daha doğuştan şanslı sayılırsın. "
etlendiğim bir kısmıda burası diyebilirim.