Ölüme Giden Bir Aşk
2020 7. kitabı
Genç Werther’in Acıları, Goethe’nin ölümsüz eseri. Bu eseri çok okumak istiyorumdum ve nasip oldu. İyiki okumuşum. Goethe mükemmel bir yazar. Bu eser sadece iki haftada yazılmış. Nasıl böyle iyi bir eser bu kadar kısa sürede yazılabilir. Bu kitap yazıldıktan sonra Almanya’da intiharlar giderek artmaya başlamış bu yüzden kitap uzun bir süre yasaklanmış. O dönemde eserden o kadar etkilenilmiş ki Werther gibi giyinme modası çıkmış. Bir eserden bu kadar etkilenilmesi eserin ne kadar gerçekçi ve mükemmel olduğunu gözler önüne seriyor. Eserin konusuna gelelim. Werther stajerlik yaptığı dönemde nişanlı bir kıza aşık oluyor. Aynı zamanda o dönemde arkadaşı Wilhelm yasak bir aşk yüzünden intihar ediyor. Werther’da yaşadıklarını Wilhelm’e mektuplarıyla anlatıyor. Werther’in büyük aşkı, acıları, tutkusu, arzuları çok güzel yansıtılmış bize. Malesef Werther kendini trajik bir sona götürüyor. Goethe mükemmel bir eser yazmış mutlaka okuyun, iyi okumalar.
Genç Werther’in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Can Yayınları · 2020150bin okunma