2020 42. kitabı
Albet Camus' u çok iyi anlamak için onun Saçma Felsefesini anlamak gerekiyor eğer bu düşüncesi hakkında bir bilgiye sahip değilsek kitap bizim için zorlayıcı olabiliyor çünkü üst düzey düşünmeye yönlendiriyor bireyi, sürekli sorgulayıcı ve dünyayı mantıksal çerçevesinde anlamladırıyor .Mearsaut karakteri topluma yabancılaşmış çünkü ölümü sorgulayışı, bu dünyada neden varız , hayat sadece bu dünyadan ibaret öldükten sonra başka bir dünya yok gibi düşünceleri çevresindeki insanlari gözlemleyip düşüncelerinde anlam bulmaya çalışıyor bu durumda toplumun onu bir tehdit olarak görmesini sağlamış yani karakter standart insan dışı aslında .Kitabın ana bölümleri Mersaust , annesinin ölümü,cenazesi, sevgilisi , yaşlı komşusu , Arap, mahkeme salonu tüm bunların içinde dünyaya neden geldik ? ve neden yaşıyoruz sorusunu anlama arayışı ama bunlara verdiği cevap aslında hep bilmiyorum ve anlamsızlıklar dünyası.Kitabın bir bölümünde arabı öldürüş sahnesi var işte burda" onu bir güneş ışığından ve havanın çok sıcak oluşundan dolayı öldürdüm ."demesi Camus'un her şeyi mantıkla kavrayamayacağımıza karşı oluşunu aktarıyor .Kısacası Tanrıyı, yaşamı anlamsız bulur .Ölüm ve hayatı sorguluyor ve anı yaşamalıyız "diyor, okuyucuya ama ben Camus'un bu düşüncesine katılmıyorum evet kitap derin düşündürüyor bizi araştırmalara yönlendiriyor ama İnsanın yaratılışının bir sebebi var ,hayat anlamsız değil ağaçta ki yaprağın bile kıpırdamasının bir sebebi vardır..
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2025137,1bin okunma