·205 syf.····Okunma: 17 Kasım 2020 20:28 Shakespeare hakkında ne kadar çok bilmediğim şey varmış ! Belki de Shakespeare yokmuş hatta Ben bazı kaynakların yalancısıyım. Kimi kaynağa göre 1500lerin sonunda doğmuş , babası fakir bir adammış zamanla şehrin belediye başkanı olmuş ; annesi varlıklı bir kadınmış. Shakespeare ilkokulu yarım bırakmış, aktörlük ve oyunculuk yaparak para kazanmış. Önceleri, var olan oyunları değerlendiriyor onlara yeni cümleler katıyormuş ama sonra gücünü eski tarih ve edebiyattan alarak nice güzel oyunlar ve soneler yazmış ünlü şair / yazar.
Kimi kaynağa göre ise böyle biri hiç yok (Encyclopedia Britannica gibi). Shakespeare ismine izafe edilen eserler Sir Francis Bacon tarafından yazılmıştır, denilmektedir. Ne doğru ne yanlış bilemiyoruz tabi. Adam ölmeden kıymeti bilinmemiş ne yazık ki. Öldükten sonra da üzerinden yıllar geçtiği için doğru düzgün bir kanıt yok gerçeğe.
Bu arada ufak bir hayat dedikodusu : 18 yaşındayken 26 yaşında bir köylü kadınla evlenmiş . Köyüne dönmüş ve yerleşmiş . Henüz orta yaşlarda iken alkol yüzünden hayata gözlerini yummuş.
Aa ben kitap hakkında düşüncelerimi yazacaktım değil mi ; gelelim Hamlet' e...
Ah Danimarka' nın genç prensi... Eminim yaşasan babandan daha iyi bir kral olurdun. Ama babana pusu kuran hain kader ( aslında kader değil amcan ) sana neler edecek bilmiyorsun yolculuğunda.
Sevgili Hamlet intikam uğruna yanıp tutuşup onca şey düşündükten sonra içine düştüğün eylemsizlik ve yaptığın delilik rolü gerçekten trajikti... Hamletciğim ; bir adam öldürülmekle başlayan planın bir yığın adamın (kendin dahil ) ölmesiyle biteceğini bilsen sanırım bunu bir kez daha düşünürdüm bence. Çünkü bu dünyada en dokunaklı şey asil ruhlu bir insanın mahvoluşudur. Sana ne bu delilik ne de bu mahvolmuş yakıştı genç kral... Keşke yaşasaydın da görseydik.