2020 65. kitabı
Neden bilmiyorum bitirdiğim her kitap içimde bir boşluğa sebep oluyor. Üzülüyorum yaşanılan olaylara, ihmallere, insanların umursamaz tavırlarına, bu kadar hassas olmak beni fazlasıyla üzüyor. Kitap incelememize geçecek olursak, Kitabımız cinayet romanı, gerçekten odaklanarak okumak gerekiyor, kendini bütünüyle verebilmek. Kitapta çok fazla karakter var ilk başta karakterler tanıtılırken biraz sıkılıyor gibi oldum açıkçası ama öyle bir noktaya geldim ki öylece kilitlenip kaldım. Bu nasıl bir olay, bu nasıl bir cinayet? Bir namus cinayeti, herkesin cinayetin işleneceğini bile bile göz yumduğu bir namus cinayeti. Evlenen bir kızın bekaretinin olmaması sebebi ile düğünden bir kaç saat sonra evine bırakılması, ailesinin bunu kızlarına kimin yaptığını öğrenmek için kızları Angela'yı sıkıştırmaları, kızın ağzından çıkan Santiago Nasar ismini duyar duymaz sözde namuslarını temizlemek üzere ikiz kardeşlerin bıçaklarla meydana inmeleri. Şuan senin sözlerini hatırlıyorum Angela, Nasar güçlü ve zengin ne de olsa ona bir şey yapamazlar diye düşünerek onun adını verdim. Keşke ölen kişi sen olsaydın Angela. Aslında şuan yaşanılan toplumun kesitlerine benziyor, sadece bir isme bakarak bir insanın ölmesine karar vermek, herkesin susması, oturup izlemesi, insanların bencilliği, vicdanı... Sonlara geldiğimde öyle sinirlendim ki Santiago bunları asla haketmedi. Keşke kötü insanlar yaptıkları her şeyi yaşamak zorunda kalsalar, belki bu dünya o zaman yaşanmaya değer bir yer haline gelirdi.
Kırmızı PazartesiGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202595,3bin okunma