Ben Kimim?
2020 54. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2020 21:31
Ba-yıl-dımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, bu senenin iz bırakanları listesindeki yerini aldı. Kitap on öyküden oluşuyor ve bir çırpıda okunacak cinsten!! Kaçan Ayna’yı okurken kendinizi birtakım soruların içinde bulacaksınız. Bunlardan bazıları; 5 yıl önceki kendinizle karşılaşsanız, onunla iyi bir dost olur musunuz, yoksa onu boğmak mı istersiniz? Dünyanın birdenbire durduğunu, her şeyin olduğu yerde donup kaldığını ama hala insanların düşünebildiklerini düşünün, bir düşünün yaaa ? Bu insanlar ne düşünürlerdi, geçmişi mi, geleceği mi? Bu anın gizemi nerede saklı??? Gençlik çağınızda biri gelip çok sevdiği, çok hasta olan kızına yaşam ve güç vermek için sadece bir yılınızı (örneğin 23. yaşınız) istese sizden, daha sonra bu yılı günler halinde geri vereceğini garanti etse verir misiniz? Kitap bunu sormuyordu ama benim aklıma geldi son günü ne zaman geri istersiniz???? Bir sabah uyandığınızda kendileri de bir hiç olan diğer insanların sizi tanımadığını fark etseniz, bunu bir şans olarak görür müsünüz? “Kimsin sen?” sorusunu kendi kendinize sorsanız cevabınız ne olur? Sizin siz olmadığınızı, uyuyan bir adamın düşünde gördüğü biri olduğunuzu fark etseniz, onun uyanmasını mi, hep uyumasını mi istersiniz? Ruhunu insanlara veremeyen kişi en azından yaşamını insanlara vermelidir düşüncesinden yola çıkarak bir insanı kurtarmak için ölecek olsanız, kimin için ölürdünüz?
Kaçan AynaGiovanni Papini · Kırmızı Kedi Yayınları · 20161,637 okunma