·256 syf.····Okunma: 20 Kasım 2020 17:01 1000 kitap uygulamasındaki ilk incelememi benim için özel bir kitapla yapmak istedim.Bu kitabi benim için özel kılan ise SP yani beyin felci geçiren kardeşimin hikayesine benzerlikler tasimasi.İçimdeki müzik adeta rutin bir günümüz gibiydi.Kardesim yirmi üç yaşında ama hiç kelimelerle konuşmadı.Biz hep gözlerimizle anlaştık. İşte kitabı okumak onunla konuşmak gibiydi.Her zaman düşündürdük duysa nasıl olurdu? Duymasını istedik çünkü duyarsa konuşabilirdi. Bize ne hissettiğini ne düşündüğünü söylebilirdi. Bir nebze de olsa Melody in hikâyesini okumak eğer duysaydı neler yapabileceğini , aklından neler geçtiğini bana göstermiş oldu.Zaten bilsem de ve kardeşimin hayatına bizzat tanık olsam da okumak beni ayrıca çok etkiledi.
Oldum olası nefret ettim böylesine özel insanlari nitelemek, onları bir kalıba sokmak için konulan; sakat ,özürlü ,engelli sıfatlarından ve kelimenin samiyetsizce kibarlaştırılma çabasından.
Melody;bu cesur, sıcak kanlı ,komik ve güzel kızın; hayatın, insanların ona koyduğu engelleri aşmak için gösterdiği mücadeleyi gördüğümüzde anlıyoruz ki asıl engel buhayatta kendimiziz.Sahip olduklarimizla ,potansiyelimizi gerçekleştirme sorumluluğumuz var . Arkasına sığındığımız bahanelerimiz, cesaret edemediğimiz korktuğumuz onca şey bizim kendimize koydugumuz engeller.Aslında asıl engel olan bu.
Kitabın bir çocuk kitabı olması da etkileyici.Çünku bir gün yetişkin olacak ve toplumun dinamik neslini oluşturacak olan çocuklarımızın ;empati yapmasi,incelikli ve önsezili insanlar olabilmeleri aynı zamanda farkındalık kazanmaları açısından hem bir abla olarak hem de eğitimin içinde olan bir öğretmen olarak etkili olacağını düşünüyorum.Hem çocukların hem de yetişkinlerin zevkle okuyacağı bir kitap . Duygulanacak hem de yüzünüzde küçük bir tebessüm oluşturacak.Keyifli okumalar.