2020 384. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2020 19:24
Mükemmel kitaplardan bir tanesi daha. Çok az okunmuş, demek ki tanıtımı ile ilgili bir sıkıntı var, içeriği oldukça başarılı çünkü. Öncelikle kurgu mu, gerçek mi, yoksa gerçek hayattan esinlenilmiş bir kurgu mu olduğu konusunda şüphe çeken bir kitap. Ben yazarın giriş kısmındaki iletisine bağlı kalarak düşünmeyi tercih ettim. Benim için konu öyle güzeldi. Yeni ve hızlı bir beyin gelişimi, korkutulmaya yasaklamaya ve ötelemeye maruz kalınca-kalmayınca ne kadar başarılı olabilir? İngiltere siyasi bakış açısından, İngilizlerin dünya sanayisindeki başarısının nasıl olduğu, sömürgelerdeki istikrarı ve güç haline geldiği, aşamaları kısa ve öz anlatılmış, çok beğendim. Özür bulamadığımız alanlarda elimiz yetmediğince hükmedemiyorsak, insanların başıboş kimsesizliği ve açlığı nasıl giderilir? Sistemlerdeki kötülük, her siyasal sunumun özü, çocuklardaki korku ve gelişme periyodları ve üç farklı bakış açısından, ikişerli nakşediş farklılığı, dileyenin kendine göre biçimlendirdiği gözlemler ve dile getirmeler.. Israrla tavsiyedir.
ZavallılarAlasdair Gray · Sel Yayınları · 20121,156 okunma