·383 syf.····Okunma: 22 Kasım 2020 22:08 Ön ve arka kapağındaki yazılardan da anlaşılacağı gibi, kitap bir psikiyatristin hastalarıyla olan randevularını konu alıyor. Ama kitap hakkında sadece bunu söylemek ve ya yazmak pek adaletli olmaz sanırım. Öncelikle herkes bu kitapta kendinden bir parça bulabilir diye düşünüyorum. Hem hastaların, hem de yazarın kendisinin hisleri ve düşünceleri o kadar güzel bir şekilde ifade edilmiş ki, okurken kendini hastaların yerine koymadan duramıyor insan. Günümüzde büyük bir kitlenin psikolojik sorunlarla yüzleştiğini göz önünde bulundurursak, olabildiğince çok insan tarafından okunulması gerektiğini düşündüğüm bir kitap oldu. Okurken kimi zaman hastalarla empati kurmaya çalışıp, kimi zaman dünyada bir yerlerde bu durumda yaşayan insanların olduğunu hatırlayıp kendi hayatıma defalarca kez şükrettim, ama en önemlisi, bir kez daha empati ve hoşgörünün aslında birçok sorunu çözebildiğini anladım. Okuduğuma pişman olmadığım ve "iyi ki okumuşum" dediğim bir kitap oldu.