Kitabın daha yarısına gelmeden anlamıştım favorilerime gireceğini. Yazarın mükemmel bir anlatımı var. Hiç yormadan konuyu çok güzel işliyor. Betimlemeleri beni çok etkiledi. Zaman zaman bu cümleyi nasıl düşünüp yazmış dediğim, defalarca okuduğum yerler oldu. Anlatılmak istenen mesajı çok güzel iletiyor. Kitapta kendinizden bir şeyler bulacağınıza çok eminim. Hatta birden fazla şey. Altını çizmekten yorulduğum anlar oldu. Okadar çok sonradan baktığınızda okumak isteyeceğiniz alıntılarla dolu ki gerçekten önemli bir eser. Klasiklerde - bana göre- çoğu kitabın sonu tam bitmiyor gibi gelir. Sanki çıkarılacak son okuyucuya bırakılıyor gibi. Ama bu kitapta yazar sonunu çok güzel bağlamış. Yazarın hayatı da oldukça ilgi çekici araştırmanızı öneririm. Konu olarak Dorian Gray adlı ana karakterimiz kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir güzelliğe sahip ve genç kalmaya, o şekilde saf kalmaya takmış durumda. Bir gün söylediği bir dilek bu isteğini gerçekleştiriyor mu acaba? Gerçekten fiziken hiç değişmeden bir ömür genç kalmak iyi bir şey midir? Bunu öğreniyoruz. Mükemmel bir kurgu ve anlatılmak istenen mesaj. Okumadıysanız bu kitap, okuncaklar listenizin başında olmalı. Çok seveceğinizden eminim.