Adından da anlaşılacağı üzere epey hüzünlü bir kitap Umutsuz. Genel anlamda hayatında çözülmesi gereken gizemler olan Sky’ın, pek cazibeli Dean Holder ile tanışması ve bazı gerçeklerin açığa çıkması anlatılıyor. İçerisinde gençlik kitapları arasında olmasını sağlayacak pek çok özellik olmasına karşın romanımızı bu çizgiden ayıracak bir derinlik mevcut. Kitabın bir kısmında da yer aldığı gibi: “Her şey istediğim gibi olmayacak ve herkes mutlu bir son beklemeyecek.” Sahiden de öyle. Tatlı erkek karakterimiz Dean her ne kadar zaman zaman genç kızımız Sky’ı heyecanlandırsa da yazar hayatın gerçekliğini ve bazen de çirkinliğini her sayfada bize hissettiriyor. Bu anlamda okuduğunuzun basit bir aşk romanı olmadığını kavrıyorsunuz. Hatta aşk’ın yalnızca kurgunun bir parçası olarak kullanıldığını anlayabilir ve kitabı bitirdiğinizde önüne geçecek daha farklı etkenlerin olduğunu tahmin edebilirsiniz. Romantik kurgular okumak istiyorsanız ancak sinir bozucu bir şekilde toz pembe kitaplardan sıkıldıysanız göz atmanızı tavsiye ederim