2020 118. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2020 02:03
Ruha dokunmadan ondan yücelik beklemek imkansızdır. Çocukların ruhuna değmeli ve sonrasında gelişen güzellikleri farketmeli. Alişan hocanın ilk öğretmenlik yıllarında yaptığı gözlemler ve hayata geçirilemeyen ama hep yüksek beklenti olan konuları ele alması, öğretmen ve öğrenci ilişkisini örnekler ile anlatması ile başlıyor. Başarısız olan evladı için çırpınan anne babalar ve bu çaresizliklere çözüm arayan bir öğretmen. Okurken insan kendini sorguluyor. Acabalar sarıyor ve örnekler ile soru işaretleri cevabına ulaşıyor. Öğretmen olmak demek sadece müfredata uygun olmak demek değildir. Öğretmen arkadaştır, sırdaştır, öğreten, hayata atılmayı sağlayan başarılı adımları yarınlara ilmek ilmek dokuyandır. Bir öğrencinin yüzündeki tebessüm, ruhunda ki sarılmadır. ***Annemle babama gıcıklık olsun diye ders çalışmıyordum? Bu kitabı okumadan önce... Belki anlatım kısa gibi gelse de önemli olan değinmek istediği konuyu anlayabilmek ve hayata sunmak... Keyifle okuyacağınız, su gibi akan bir kitap ve ayrıca bolca da dersler veriyor. ***Değerli öğretmenlerimiz emekleriniz asla ödenmez. Emeklerinizin karşılığını alabileceğiniz nice başarı dolu yarınlar temennisi ile... Keyifli okumalar diliyorum.
Eğitim
Sevgi Bahçesinin BahçıvanıAlişan Kapaklıkaya · Yediveren Yayınları · 20151,104 okunma