Jean-Christophe Grangé-Koloni
2020 3. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2020 18:00
Ben Grangé ile ''Ölüler Diyarı'' kitabı ile tanıştım ve kitabı bir solukta bitirir bitirmez ''Kesinlikle bu yazar başka ne işler çıkarmış görmeliyim'' diye düşündüm çünkü kitap manyak iyiydi. Kurgusuyla, karakterleriyle, konusuyla, üslubu ve özellikle de çarpıcı finaliyle baştan sona sizi kendine bağlayan bir romandı. ''Koloni'' yazarımızın okuduğum ikinci kitabı. Özgün, ilginç bir konusu var. Ayrıca bolca tarih ve siyaset bilgisi de içeriyor, bu yönüyle bir nevi sizi de araştırmaya ittiğini söyleyebilirim. En çok hoşuma giden şeylerden birisi de baş karakterlerimiz Kasdan ve Volokine arasındaki enerji oldu. Bir yandan trajik bir yandan da de eğlenceli bir uyum söz konusu bu da yer yer sıkıcı olan bazı bölümleri okumada epey katkı sağlıyor. Buraya kadar her şey tamam amaaa...o son, o son bence olmamış. Yani Grangé okumaya yeni başlayacaksanız kesinlikle ''Ölüler Diyarı'' ile başlamayın çünkü o kitaptaki hiç dinmeyen gerilim, o keskin ters köşelerden sonra bu kitabın sonunda yaşadığınız hayal kırıklığı üzüyor doğrusu. Yani demem o ki ''Ölüler Diyarı''ndaki tadı vermemiş olsa da okunmaya değer.Tabi bir de her yazarın her kitabı aynı ölçüde güzel olacak diye bir şey de yok ama sadece ilk okuduğum kitaptan sonra beklentilerim biraz yükselmişti diyelim. Ama önerir miyim, kesinlikle.
KoloniJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap · 20096,9bin okunma