2020 7. kitabı
Kitabı okuyalı biraz zaman geçti ama düşünce hala vaov olmuyorum desem yalan olur açıkçası. Daha önce Mihail Bulgakov Genç Bir Doktorun Anıları adlı eserini de okumuştum yani bu okuduğum ikinci eseriydi ve kalemini şimdiden çok beğendiğimi söylemeliyim. ŞU an fark ettim ki inceleme yaparken konulara çok fazla hatta nerdeyse hiç değinmedim şimdi biraz bu kitabın konusundan bahsetmek isterim. Ana karakter olan doktorumuz bir gün sokaktan yaşlı çaresiz ve fazlaca aç olan bir köpek bulur ve onu besler. -bizler bu kısımları köpeğin ağzından okuduk ve buda ayrı keyifliydi- Daha sonra köpeği muayenehanesine aynı zamanda evine götürür ve sahiplenir. Köpek çok iyi bir sahibi olduğunu ona çok iyi baktığını ve sahibine karşı iyi ve nazik olması gerektiğini düşünerek günlerini geçirir. Ama ilerleyen zamanlarda doktorun asıl amacının sadece köpeği beslemek olamadığı anlaşılır. Doktor köpeği bir deneyde kullanır ve onu insana dönüştürür fakat sonrasında işler iyiye gitmez köpek-aslında bu sıralarda bir insan-çok fazla bencillik etmeye başlar ve işler sarpa sarar. Kısaca konusu bu şekilde çok keyifli bir kitaptı tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar..
Köpek KalbiMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201925,7bin okunma