···Okunma: 30 Kasım 2020 12:47 "ne bir katre hayır karşılıksız kalır bu dünyada, ne de bir katre şey. bu dünyada ne yaparsan, dünya er veya geç sana onun karşılığını mutlaka verir."
İnsan hayatta kendisini kral olarak görürse, ve bu bakışla diğer insanlara acı vermeyi tepeden bakmaya alışırsa, yıllarca bunun böyle olacağını ve mutlu kalacağını sanar ama hayat böyle değildir! Bir gün kral kaybeder. Öyle bir kaybeder ki, geçmişe dönme umuduyla elinde avucunda ne varsa yapmak için hazırdır. Ama artık çaresi yok. Çünkü o cesaretsiz noktalarını görmeyi hiçbir zaman kabul etmemiş ve başını eğmek şöyle dursun, daima başkalarını suçlamıştır. İşte oklar kendisine döndüğü zaman, kral çok fena kaybeder. Ve hikaye burada bize çok değerli bir şeyi söyler. "insan kaybettiği şeyi daima arar." önce her şeyi varken, hiçbir şeye sahip değilmiş gibi gelir. ama elindekiler teker teker gitmeye başladığı an, artık aklı başına gelmiştir. Kral da kaybettiği kadınları, hayatı, otoriteyi aramıştır ama nafile.
Sonunda çok tatlı bir şekilde dizi ağlatarak bitiriyor. Hem gerçek hikaye olması hem de bana kattıkları paha biçilemez. Benim için nasıl değerli oldu
En ama en sevdiğim kitaplar arasına girdi kendisi. Kesinlikle okunmalı, okutulmalı. Bayılacaksınız