···Okunma: 24 Kasım 2020 00:16 Merhabalar,gerçekten okumanızı ve anlamanızı istediğim bir kitabın yorumuyla geldim.
Başta Çiçek karakterini çok anlayamadım,daha farklı bir düşünce yapısı hayal etmiştim.Ama unutmuşum,herkes aynı hayatları yaşamıyor.Yazarın ‘Ya bu karakteri çok seveceksiniz ya da ondan nefret edeceksiniz.’ sözü aklımdan hiç çıkmadı okurken.Sayfalar ilerledikçe daha anlaşılır hale geldi bu sözün nedeni.Okurken Çiçek’e kızdım,mahvolmuş bir hayatı varken kendi daha da çok mahvettiği için ama anlayamadım neden mahvettiğini.Çünkü o hayatı yaşamadım ve Çiçek olamadım.
Ayza’da umudu,Çiçek’te acıyı gördüm ben.Sonlara doğru her sayfayı çevirdiğimde içimdeki duygular ağırlaştı.Yaşadığı şeyleri okurken hayal bile edemedim çünkü yaşamadım,hiç sokakta uyumadım...
Sonu başka türlü bitirilmezdi hikayenin,her ne kadar öyle bitmesini istememiş olsam da.Ben eminim bu dünyada solmadan bulunmayı ve yeniden sulanmayı bekleyen Çiçekler var,bulalım onları.
Ayza okuduğum en umut verici karakterdin sen,çok özeldin iyi ki vardın.
Çiçek,sen biz okuyanların kalbinde çok büyük bir yere sahipsin.Bu aralık ayında hangi gün olduğu önemli değil bir kış gününe doğmuşsun sen,İyi ki doğdun Çiçek
Kitabın içinde başka güzel kitaplardan alıntılar vardı,o alıntıları okudukça daha da merak ettim.Meğer kimisi kitaplığımda varmış okumamışım kimisi de alınmayı bekliyormuş.En önemlisi de yaşadığımız bu dünyanın içinde barındırdığı kötülükleri yansıttı bize bu kitap,en çok gündem olması gereken ve çözülmesi gereken konulara değindi yazar.Yaşanılan en kötü şeylere bile düzelmesi için içimizde tutmamız gereken umudu Ayza ;o umudu gördükten sonra tutunmamız gerektiğini de Çiçek gösterdi bize.Onları yazdığın için teşekkürler Nagi
Ben bu kitaptan sonra okuduktan önceki Berrak olmayacağını anlamıştım,bittikten sonra da sustum ve öylece bekledim zaten.Çünkü aklım almıyordu yaşananları,sonu bir anda geldi...Kelimelerim daha fazla yetmiyor,diyecek çok şey var ama söyleyemem.Okunması,anlaşılması gerek ve böyle abartılması gerek bu kitabın.
Onlar gerçeğin kıyafetlerini giymiş bir yalandan ibaret de olsalar yazılanlar gerçeğin ta kendisiydi...
Bu yılın en anlamlı kitabıydın 03.03;hiçbir zaman dilimden düşmeyeceksin,her zaman parlaman dileğiyle
Parla Nagi
Parla Çiçek
Parla 03.03
Bu kitabı unutmayacağım,unutamam.Sürekli okuyacağım ve her okuduğumda bir yeni gerçeğin daha farkına varacağım,eminim.
Çiçek,yaşarken yapayalnızdı.Şimdiyse etrafı çiçeklerle kaplı.
“Yalnız bir çiçek uçsuz bucaksız bir orman yarattı.”