Yabancı-Albert Camus
2020 6. kitabı
Kitap o kadar kısa olmasına rağmen çok iyi kurgulanıp aynı zamanda akıcı bir dille yazılmış. Camus öyle bir şey yazmış ki herkes farklı bir hikaye bulabilir içinde durumu yorumlama şekli kişiden kişiye değişir. İçinde bir çok düşünce yapısı ve görüş olabilir ki bence kitabı bu kadar derinleşmesindeki sebep bu.⠀ Yani kısaca Camus’un kafa yapısına hayran kalıyorsunuz kitabı tek yönlü bir düşünceyi vermek daha basit olabilir ama bir kaç düşünceyi içine bırakıverip sonrada okuyucuya buyur sen kendi kafa yapına göre olan düşünceyi al diyebilecek zekiliğe sahip!!⠀ Konusu ise Meursault adlı bir karakterin annesinin ölümüyle başlıyor kitap daha sonra günlük yaşamından kesitler sunuyor size fakat burdaki önemli konu karakterin davranışları hayata bakış açısı normal insanlardan bir tık farklı. Bu farklı karakterin insanlarla olan diyaloğu insanların yaklaşımı ve o zamanların adalet ve yargı sisteminin çok kötü bir hal almasının üzerine karakterin karşılaştığı zor durumları anlatıyor.⠀ ⠀Muhteşemdiii bayıldım. Siz neler düşünüyorsunuz kitap hakkında ??⠀
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2020137bin okunma