V for Vendetta, Alan Moore, Nasıl tarif edebilirim özgürlüğü? Ayaklanmayı hatırla, hatırla 5 kasımı hatırla ...
V nin öyküsü bu kadar etkileyici yapan içinde ki motiflerden ve dikkat çekmek istediği aslın da hüküm sürenlerin ve gücün yıkılması gerektiği fikri bunun yanında devlet otoritesine bakan bakış açısı ve kendi için de kurduğu anarşizm insanı gaza getirmekle kalmıyor, hayatının her anında bunu anımsıyor.
Bazen bu gibi motiflerin insanı, bir insanın da dünyayı değiştirebileceğini unutmamalıyız fikirlerimiz ışığında . Benim bu kitabı beğenmemin sebebi filminin çok iyi olmasıydı açıkçası ilk kez bir filmi kitaptan daha fazla beğenmiştim özellikle filmin son çeyreğinde ki sanatsal motiflerin çarpıcılığı beni yıllardır etkiliyor.
Monte kristo kontunun son sahnesi filmi izlediğim ilk gün ve ondan sonra her yıl en az bir kere izliyorum. Bu kadar güçlü bir filmi bu kadar iyi sanatsal alt yapı ile hazırlamak bence güzel bir kitabın başarısı kadar güzel bir kitabın da aynı şekilde başarısı.
V nin öyküsünü dinlemek isteyenler bu ülke de yaşayan herkes öykü sizi beni bizi tüm geri de kalmışların araşisi.
İyi okumalar...
-Furkan DOLGUN