2020 138. kitabı
#okudumbitti #WıllıamShakespeare #Fırtına #105sayfa Yine bir haftasonu ve yine yasaklar yasaklar.. Eee napalım yani yasak diye tiyatroya da mı gitmeyek? Selam kitap canlar. Biz tiyatroya gidemezsek tiyatro bize gelir dedim ve yine yeniden Shakespeare ile devam ettim yola. Fırtına Shakespeare'in yazdığı son oyun olmakla birlikte, çevirisi yapıldıktan sonra Türkçede bütün eserleri Hasan Ali Yücel klasikleri'de tamamlanmış olmuş yazarın. Eee bize de hepsini toplamak, almak düşer. Tregedyalar da genelde son bellidir. Bu Shakespeare olduğunda özellikle mutlu son beklememek gerektiğini sanırım yazarın hayranları bilirler, zaten tregedya ismini trejedi'den almış. Dolayısıyla hep bir ölüm hali var eserlerin de. Acaba Fırtına da ters köşe bir durum olabilir mi? Hem biraz kafa dinleyelim hem de okuduğum tarzın dışına çıkayım derseniz tregedyalar mükemmel seçim.. Bu eserde komedi unsurları diğer eserlerine göre bir tık daha öne çıkmış. Tabi bu benim okuduklarımla kıyasladığımda böyle. Daha çok var okunacak Shakespeare eseri. Neyse mutlu hafta sonları. Kitapla ve sevgiyle kalın "Bizim için ah edenler de Derdimize dert katanlar da onlardı" "kötülükle öyle donanmışsın ki İyilik maya tutmuyor sende" "Uyku üzüntüyü nadiren ziyaret eder, Ama ettiğinde de huzur getirir" "Sefalet budur işte, çakalların koynuna sokar adamı"
FırtınaWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20198bin okunma