Zerdüşt
2020 69. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2020 18:12
Zerdüşt insanlara güvenmediği için en yakın çevresi hayvanlardan oluşan yaşamını mağarada sürdüren bir kahin ve zat. 10 yıl Sonra insanların arasına karışmaya karar veren Zerdüşt, hayvan ile insan üstünde ki üstinsan kavramına yönelmek gerektiğini savunur. Ve daha bir çok fikri ele alıp, kendi fikirlerini insanlara aktarmaya beyan etmiş ama bir süre sonra onu anlamadıklarını, dalga geçtiklerini farkedip “BEN BU KULAKLARA GÖRE AĞIZ DEĞİLİM” demiş. Bu ifade kitabın tümünü ele alıyor bence. Biraz ağdalı bir dili olmasına rağmen içine çeken sindire sindire okunması gereken bir yapıt. Zerdüşt Tanrının öldüğünü haber veren bir elçi gibi tasvir edilir, bu yüzden ön yargısız okunması gerekiyor. Zerdüşt kendini her şeyden soyutlamış insanlar arasına karışıp insanlardan nefret etmiş “İnsanın aşılması gereken bir varlık” olduğunu söyler. Her fikre açık felsefik bir kitap sadece kitap demekte yetmez, Zerdüştün kendi bilgi ağacından koparabileceğiniz, türlü türlü, tad veren bir eser. Hemen hemen her sayfadan alıntı yaptım bir kere de okuyup atılacak bi kitap kesinlikle değil. Böyle Söyledi Zerdüşt
Böyle Söyledi ZerdüştFriedrich Nietzsche · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202447,5bin okunma