2020 6. kitabı
"Mazi daima mevcuttur. Kendimiz olarak yaşayabilmek için, onunla her an hesaplaşmaya ve anlaşmaya mecburuz." (S, 46) * * "Durduğumuz noktada inançlarımızın eskidiğini, yabancılaştığını hiç tecrübe etmediniz mi? En acı kayıp budur: Gerilemiş ruhların mütemadiyen tavizler vererek hayatla, zaruretle uyuşmaları..." (S, 51) * * "Yıkanmış maviliği ile gökyüzü. Akıp giden beyaz bulutlar." (S, 74 - Yazar en sevdiğimi ne de güzel tasvir etmiş ) * * "Neslimizin nasipsizliği, aradığının ne olduğunu tanıtacak bir mürşide rastlamayışı olmuştur..." (S, 83 - Bu tespite kalbimi bıraktım.) * * " Devrimiz makine gıcırtısının ahlâk ilahilerini susturduğu devirdir." (S, 84) * * "Bizim ne düşündüğümüz, biraz da ne yediğimize, nasıl yediğimize, ne kadar yediğimize bağlı değil mi? (S, 90 - Tespit gibi tespit ) * * "Her şey yerli yerinde idi. Bir martı denize doğru süzülüyor, gökyüzünde bulutlar yürüyor, bir çocuk tatlı tatlı gülümsüyordu." (S, 106 - Özlenen günler... ) * * "Kısa süren hafif bir yer sarsıntısı gibi gelip geçti ölüm. Gökyüzü yeniden maviye boyandı. Korna sesleri yeniden duyuldu." (S, 110)
Ya Tahammül Ya SeferMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 201315,6bin okunma