···Okunma: 09 Aralık 2020 20:16 Distopya okumayı seven birisi olarak aldığım ama bazi nedenlerden dolayı okumayı ertelediğim bir kitaptı. Değişik bir konusu olan kitap beni kendi içine çekti. Daha ilk sayfalardan itibaren yazarın o kurduğu distopyanin içerisine giriyorsunuz. Kurgu ve uslup o kadar başarılı ki hiç sıkıldıgim yada bunaldigim yer olmadı gayet akıcı bir şekilde okudum. Kitabın son kısmında yer alan toplantı konuşmasını bir çok kez dikkatlice okudum çünkü son sayfalar çok özel ve dikkatli bir sekilde ele alınmış. Erkek hegemonyasında ezilen ve sadece üreme aracı olarak kullanılan kadınların öyküsü. Yonetim ne kadar mükemmel bir distopya kurarsa kursun insanlarin duygularını, manevi yönlerini ve en çokta sevgiyi cikarinca ve bunları görmezden gelirse o noktada sistemin parçası dahi olsa her insan buna karşı gelecektir.Diğer distopyalardan farklı olarak kurulan kötü rejimin yıllar sonra ortadan kalkması beni mutlu etti. Parça parça aklımda kalan notları paylaştığım bu kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.