2020 76. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2020 23:43
Kitabı daha önce iki üç kez birkaç sayfa okuyup sonunda telkinlerle bitirdiğim bir kitap. Her ne kadar sıkıcı olduğunu itiraf etmem gereksede konusu ve sonu asla alelade değil. Karakter adeta yaşama tutunmuş kokusu olmayan bir kene gibidir, farkettiğinde ise kokusunu arayan bir kene olarak yaşamaya devam eder. Kendini yaşama soyutlamış birçok duygudan yoksundur işlediği cinayetler yalnızca kokusuna ulaşmak, diğer insanlar gibi kokmak, toplumda birey olarak yer edinmek, farkedilmek istediği içindir. Caniyane bir cürümlüyken kokusunu elde ettiği anda insanları etkisi altına alması caniye bile acıma hissi uyandırmış nitekim kendisine hükmedecek kadar samimi bir boyuta ulaşmıştır. Yazarın bundan 300 yıl önceki Fransa için yazdığını göz önünde bulundurursak şu an için oldukça anlamlı sağlam temeli olandır. Çünkü günümüzde halen toplumdan uzak kalmayı tercih eden birisi bile farkedilme, yer edinme ihtiyacı taşımaktadır. Modern hayat vurgusundan etkilendiğimi ve düşündürdüğünü söyleyebilirim. Bendeki yeri mümtaz olup tavsiye edeceğim bir kitaptır. Keyifli okumalar dilerim.
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 201827,3bin okunma