2020 23. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2020 23:15
George Orwell'ın Hayvan Çiftliği kitabındaki hissettiğim "dehşet" duygusunu bu kitapta da hissettim. İki eserin de sayfa sayısı ince, konusu çok basit ama barındırdığı o duygu, o ince ince işleniş tarzı her kitap da rastlanılmayacak bir özellik bence. Ütopik bir ada, sevgi dolu insanlar ve herşeyi kabusa çeviren sürpriz ev sahibi, Başkan. İnsan nasıl bu kadar kötü olabiliyor derken sayfalar ilerledikçe "Zaten bir yerde kötülük varsa, oradaki herkes biraz suçludur." cümlesine denk geldim ve yazara katılmaktan başka diyecek bir söz bulamadım. "İnsanlar mi olaylara göre değişir, yoksa olaylar mı insana göre oluşur?" Sorusu ile ikileme düşüren yazarımıza diyeceğim insanlar olaylara göre değişir ve olaylar umulmadık bir dehşete dönüşür. Okunması ve okutulması gereken kitaplar içinde yer olması gerektiğini düşünüyorum. Hem psikolojik hem de sosyolojik bir eser. Bazı kitaplar vardır ya bu kitabı daha sonraki yıllarda tekrar okumak isterim dediğiniz bu kitap benim sonraki yıllarımda okumak istediğim bir başucu kitabı olacak
Son AdaZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201362,2bin okunma