2020 20. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2020 18:38
Merhabaaa ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Bugün sizlere dizi tadında bir yaz kitabı ile geldim. İki farklı coğrafyanın birleştiği bir roman. Kısaca konusuna değinecek olursam;⠀ ⠀ Farklı hayallere sahip iki genç var. Kızımız İstanbullu biri ile evlenmek isterken oğlumuz ise yabancı biriyle evlenip yurt dışına gitmek istiyor. Lakin kader karşılarına  birbirlerini çıkarıyor... Fazla spoi vermedrn kaçayım ben ⠀ ⠀ ⠀ Dediğim gibi dizi tadında bir kitap. Yazarın akıcı, sade bir kalemi var. Sıkılmadan okuyacaksınız. Yazarımızın kalemine sağlık ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Arka Kapak:⠀ Bir tarafta Delikli Dağ’ın gazabından kaçan Dara, diğer tarafta her şeye rağmen düşlerinden caymayan Meryem...⠀ Onları çaresizlikler içinde bırakan kültürleri, coğrafyaları ve yaşamın bilinmezlikleri oldu. Ne var ki aynı çaresizlik, bir gün en güçlü ümitleri olarak çıkacaktı karşılarına ve felakete sürüklenen yaşamları “Bitti!” dedikleri yerde umulmadık şekilde yeniden yazılmaya başlayacaktı.⠀ Hikâye boyunca Ahmet Kaya’nın “Kum Gibi” şarkısını dinlemeye devam ederken, imkânsızların nasıl da mümküne dönüşebileceğine, buruk bir tebessümle tanıklık edeceksiniz... ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Alıntılarım:⠀ ⠀ "... biz kurbanlarız sadece. Kaderini yazmaya çalışan zavallı kurbanlarız."⠀ ⠀ ⠀ "Biz yanlış insanlar üzerine yanlış hayaller kurduk o kadar." ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ "Sabaha çıkacağımızı bilmediğimiz halde çalar saati kurup uyumaktır umut." ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ "İnsanoğlu; bir gözüne dolanı, bir de yüreğinde kördüğüm olanı anlatamaz susarmış." ⠀ ⠀
Kum GibiHatice Dökmen · Destek Yayınları · 2020246 okunma